SONDRE LERCHE

Så langt i 2020 har Sondre Lerche sluppet en kritikerrost essay-samling, omfavnet begge ender av karantenetilværelsen med hyllede konserter alene i både stue og mausoleum, samt i Store Studio sammen med Kringkastingsorkesteret. Etter en oppsiktsvekkende sterk perlerad singler er tiden endelig moden for hans mest gripende og komplette verk, albumet Patience.

Han var en av de første artistene som strømmet konsert fra sofakroken gjennom Brakkesyke – en konsert nesten 80.000 mennesker var innom, og som samlet inn 150.000 kroner til Leger Uten Grenser. Like etter filmet han likesågodt en elegant karriere-oppsummerende og socially distanced-konsert med Kringkastingsorkesteret i NRKs Store Studio.

«En mer nyskapende norsk pop-produksjon er det lenge siden traff denne platespilleren», sa Morgenbladets Ando Woltmann om Lerches forrige album, «Pleasure». Og selv om tilstanden på «Patience» kanskje oppleves mindre frenetisk og mer meditativ denne gang, kanaliserer Sondre også her rastløsheten og nysgjerrigheten som har preget trilogien som startet med dobbelt Spellemannominerte «Please» i 2014.

Tekstmessig skriver Sondre mer presist enn noen gang – med eksplisitt oppriktighet og humoristisk snert som gir nye rom for både selvransakelse og sårbarhet. Den uavhengige amerikanske musikknettsiden Bandcamps redaktør har allerede beskrevet «Patience» som «packed full of big hooks, bigger feelings, and instrumentation more minimalist than baroque.»

«Patience» er den mest komplette oppsummeringen av Norges mest allsidige og fabelaktige popkunstner. Og på både godt og vondt er samtiden nå moden for musikalsk lindring og empati i form av Sondre Lerches musikalske safe-space, «Patience».

Sondre og hans usedvanlig fleksible og dynamiske band har tilbakelagt en storslagen Pleasure-turné som gjennom 2017 har tatt turen innom over ca 100 spillesteder i rundt i verden. Løftet om å skape fest i hver eneste by og bygd, og å forandre ethvert rom de spiller i til en mørk, svett kjeller er innfridd, og konsertanmeldelsene har vært entusiastiske og henførte hele veien.

Få kan måle seg med Lerche når det gjelder sceneenergi og tilstedeværelse, og med låtene fra «Please», «Pleasure», «Patience» og en raus miks med eldre perler er han i sitt livs form som sceneartist, kunstner og entertainer.

Konsert med KORK (2020):
https://tv.nrk.no/serie/kork-hele-landets-orkester/2020/MKKA11001020/avspiller

Anmeldelser av solokonsertene i Emanuel Vigelands Museum (2020):
6/6 – NRK – Så stort, så annerledes, så fullkomment
6/6 – Dagsavisen – En høyst spesiell kveld

Anmeldelser av «Pleasure»:
6/6 – Bergens Tidende – Et uforglemmelig album som lyser av nysgjerrighet, glede og intensitet 
6/6 – Hamar Arbeiderblad – «Pleasure» gjør at en lengter etter de varme sommerkveldene vi har i vente, og det er sjeldent et album klarer å være så originalt
5/6 – Dagbladet – Skamløs og uredd Lerche 
5/6 – VG – Albumet er gøyalt, fortumlende og overbevisende, ambisiøst nytenkende
5/6 – Dagsavisen – Sondre Lerche lager fortsatt stor popmusikk
8.2/10 – Paste Magazine – Thrilling and supremely confident
4/5 – Allmusic – A brilliant sonic reboot
8/10 – Under The Radar – Lerche’s finest work since his debut
8/10 – Magnet – The beauty of Pleasure’s vintage danceteria lies in its sharp 21st-century focus and Lerche’s consistently reliable songwriting skills
8/10 – Popmatters – Pleasure‘s success comes in riding the tension between desire and achieving one’s desire, of the thrill of the chase doing its best to avoid the finality of fulfillment

Intervju med NRK (2020):
https://www.nrk.no/kultur/xl/sondre-lerche_-kreativ-i-krisetider-1.14974741