THE MEGAPHONIC THRIFT

Kredbandet med terningskast 6 og euforisk omtale i alt fra Soundvenue og GAFFA til amerikanske Spin Magazine. Helt siden debutalbumet «Decay Decoy» og den selvtitulerte oppfølgeren har The Megaphonic Thrift vært posisjonert som et av landets beste støy-/alternative band de siste årene. I 2016 tok bandet med seg hjem Spellemannprisen for Årets Indie Album for sin tredje fullengder «Sun Stare Sound» hvor de har gjort poplåtene enda mer åpenbare – et glimrende sted hvor gamle fans og nye fans lett kan møtes.

The Megaphonic Thrift har også gjort seg bemerket med supportturneer for prominente og sjangerdefinerende navn som Stephen Malkmus & The Jicks, Dinosaur Jr og A Place To Bury Strangers. I tillegg har de gjort en rekke større turnéer på egen hånd i inn- og utland, og gjort det klinkende klart for alle i nærheten at de er et strålende liveband.

Etter å ha vunnet sin første Spellemann gikk The Megaphonic Thrift rett i studio og fullført sitt nyeste mesterverk «Få meg til verden i tide» under navnet The Megaphonic Thrift+. Låtmaterialet hadde sin opprinnelse fra et bestillingsverk til Den Elleville Festen (Bergen sept. 2015) som ble komponert sammen med Emil Nikolaisen (Serena Maneesh) og Njål Paulsberg (Young Dreams, Aurora). Albumet er Megaphonics første lansering med norske tekster og ble gitt ut november 2016. Det havnet på #9 på Dagbladets liste over årets album.

I 2018 feiret de 10 år som band med to (!) digitale utgivelser – et album med remikser fra fjorårets «Få meg til verden i tide» i tillegg til «10 Years of Deconstruction», som en samling B-sider og tidligere uutgitte låter.

Anmeldelser av Få meg til verden i tide:
10/10 – Ny Musikk Hver Dag – …det er en maktdemonstrasjon fra en gruppe konstant søkende musikere
5/6 – Klassekampen – En av årets fineste norske utgivelser
5/6 – Bergens Tidende – Et mesterlig musikkmøte som endelig er tilgjengelig på plate
5/6 – Dagbladet – Bråkete bergensband med et av årets beste norske album

På «Få meg til verden i tide» tar de sine musikalske visjoner til nye høyder, kunstnerisk og i utførelse. Det kan bli albumet som får langt flere til å oppdage dem.
– Knut Schreiner, Tidal

Anmeldelser av «Sun Stare Sound»:
6/6 – GAFFA – Bandet har denne gangen klart å skru sammen et album  som til de grader fungerer på alle plan
5/6 – Dagbladet – Om du er ute etter popmusikk som slentrer og bråker om hverandre, har du mye fint å ta tak i her
5/6 – Dagsavisen – Det skurrer, skingrer, støyer, men ut av det disige teppet av lyd dukker det fram skinnende melodier

The Megaphonic Thrift har utgitt mange gode og interessante plater opp gjennom, men det virker som de har skrudd til krystallsiktet på kikkerten nå. […] Book plass i sofaen og far av sted.
– Audun Vinger, Dagens Næringsliv