REAL ONES

Real Ones har lenge vært Norges i særklasse beste liveband. Kanskje er de Norges beste band, punktum.
– Sven Ove Bakke, Dagbladet

I 25 år har Real Ones imponert som et fantastisk liveband. De startet som et rent folkemusikkband, men som følge av en stadig søken etter nye uttrykk har de siden da utviklet seg til å bli et av Norges mest særegne ensembler i krysningspunktet mellom folk, pop, rock med klare referanser til verdensmusikk og elektronika.

I 2018 slapp Real Ones sitt 11. album «Hey Future, Hey Past». Arbeidet med det nye albumet startet da Real Ones ble booket til en spillejobb i Havana.

Vi tok med studioutstyr fra Norge og satt det opp i hagen der vi bodde i Havana. Der satt vi dagen og natten lang, til anerkjennende nikk fra den alltid tilstedeværende nattevakten.
– David Vogt, vokalist

Da de kom hjem til Norge gikk de i studio med Matias Tellez og Fredrik Vogsborg. Sammen har de kommet frem til en ny og forfriskende Real Ones-sound med ny instrumentering og studioarbeid, samtidig som de har bevart folkrock-preget og den umiskjennelige spillegleden, som har gjort dem til et ettertraktet liveband.

Dette er kanskje vårt mest tilgjengelige album. På mange måter vår ultimate pop-plate, selv om det egentlig er en folkrock plate. Vi har gått i ulike retninger på våre siste plater. Sist ga vi ut en latinamerikansk messe, men nå er tiden inne for å dyrke den mest umiddelbare siden av Real Ones
– Ivar Chelsom Vogt, gitarist

Real Ones har alltid mottatt svært gode kritikker for sine plater og har blitt godt mottatt av publikum verden over. 1994 holdt Real Ones sin første konsert i Bergen. Noenogtyve år, 10 album, 4 EP’er, 2 Spellemannpriser, 975 konserter i 15 land på 3 kontinenter senere, er de fem barndomsvennene klare for nye eventyr!

Aftenposten har kåret «Back On My Feet» fra det siste albumet til en av de beste sommerlåtene i 2018.

Konsertanmeldelser:
5/6 – Bergens Tidende – Den Nationale Scene 2019 – Real Ones er klare for 25 nye år
5/6 – Bergensavisa – Den Nationale Scene 2019 – 25 år til, takk!

Ameldelser av «LIVE»:
6/6 – Bergensmagasinet – Låtene deres er fra øverste skuffe
5/6 – Bergensavisa – Verdensmusikk på høyeste nivå

Anmeldelser av «Hey Future, Hey Past»:
5 – Bergens Tidende – Real Ones kan ikke lage dårlige album. De har det rett og slett ikke i seg.
5 – Bergensavisa – Evnen til å stake ut en tydelig kurs, holde seg på stien og bare bli skarpere og bedre er det ikke mange som innehar. Det har Real Ones.
5 – Fædrelandsvennen – Trondheim har sitt Motorpsycho, Bergen har Real Ones. De er ikke så ulike, og det er mulig å digge dem begge.