KAMARA

KAMARA toppet Musikknyheters liste over året mest spennende norske debutanter 2020 og var en av finalistene til Årets Urørt i 2019. Hun har allerede spilt på by:Larm, Trondheim Calling og Øyafestivalen, og karismaen hun tar med på scenen kan kort beskrives som lekent, dynamisk og ikke minst utrolig gøy. Konserten hun spilte under Vill Vill Vest høstet 5 i BT og anmelderen konstaterte at “KAMARA er kommet for å bli”.

Født i Sierra Leone og oppvokst i Bergen, har 22 år gamle Fatumata Kamara nylig startet sin artistkarriere. Hun synger og skriver sine egne låter med en distinkt og særegen vokal som formidler hennes høyst avhengighetsskapende tekster. I sitt tekstunivers møter KAMARA verden med et satirisk blikk; hun utfordrer normer og selvpåførte regler, utforsker identitet, selv-kjærlighet og et sterkt generasjonsskifte i samfunnet.

Med sterke melodier og fengende låter er KAMARA sin musikk renspikket pop, hvor hun markerer seg som en unik artist i dagens musikklandskap. I 2020 gav hun ut sin første singel “20 Something”, som var en av sommerens mest spilt låter på radioen, etterfulgt av “Don’t Call My Name” og “Sideways” som alle ble listet på P3. 22. januar i år slapp hun “Carry You Home” som høstet 5 i VG, og i mars 2021 fulgte hun opp med sin debut-EP “The Long Way Home». EP-en ble godt mottatt av pressen via tungvektere som Dagens Næringsliv, Bergens Tidende, GAFFA DK, Dagsavisen og VG. Hennes siste singel «Young Dumb Foolish Girl» fikk 5 i VG og nådde topp 25-listen på radio.

Anmeldelser “The Long Way Home” (EP):
5/6 – Aftenposten – Stilsikker pop skapt med smarte grep og for lang varighet
5/6 – Dagsavisen – Stor Stemme, fortsatt stor fremtid
5/6 – Gaffa DK – Klart en af de stærkeste debuter fra Skandinavien i 2021
Dagens Næringsliv – God og funky debut

Anmeldelser “Yound Dumb Foolish Girl”:
5/6 – VG – En av de mest interessante nye vokalene

Anmeldelser “Carry You Home”:
5/6 – VG – Hennes unike stemmeprakt bygger opp en ganske enkel låt til noe mye større enn seg selv
P3 – En gripende og altoppslukende låt-opplevelse
BT – Ståpels, tårer i øyekroken og bakoversveis på en og samme tid

Live-anmeldelser by:Larm 2020:
5/6 – BT – Noe stort på gang for Kamara
Dagsavisen – Overgikk virkelig alle forventinger
6/6 – BA – Se henne på Bergenfest i sommer!
Gaffa – Det er knapt en stillestående fot å se på Rockefeller
Bands of Tomorrow – Der var ingen på spillestedet BLÅ, som gik skuffede derfra – tværtimod var jeg (og alle andre) overbevist om, at man netop havde været vidne til et af Nordens næste store stjerneskud.

SOSIALE MEDIER

BOOKING