KAMARA

KAMARA toppet Musikknyheters liste over året mest spennende norske debutanter 2020 og var en av finalistene til Årets Urørt i 2019. Hun har allerede spilt på by:Larm, Trondheim Calling og Øyafestivalen, og karismaen hun tar med på scenen kan kort beskrives som lekent, dynamisk og ikke minst utrolig gøy. Konserten hun spilte under Vill Vill Vest høstet 5 i BT og anmelderen konstaterte at “KAMARA er kommet for å bli”.

Født i Sierra Leone og oppvokst i Bergen, har 22 år gamle Fatumata Kamara nylig startet sin artistkarriere. Hun synger og skriver sine egne låter med en distinkt og særegen vokal som formidler hennes høyst avhengighetsskapende tekster. I sitt tekstunivers møter KAMARA verden med et satirisk blikk; hun utfordrer normer og selvpåførte regler, utforsker identitet, selv-kjærlighet og et sterkt generasjonsskifte i samfunnet.

Med sterke melodier og fengende låter er KAMARA sin musikk renspikket pop, hvor hun markerer seg som en unik artist i dagens musikklandskap. Hun er medvirkende på fire av låtene på Lars Vaular sitt album “Flere Steder Alltid”. I 2020 fulgte hun opp debutsingelen “20 Something” med “Don’t Call My Name” og “Sideways” som alle ble listet på P3. 22. januar i år slapp hun “Carry You Home” som høstet 5 i VG, og i mars 2021 fulgte hun opp med sin debut-EP “The Long Way Home». EP-en ble godt mottatt av pressen via tungvektere som Dagens Næringsliv, Bergens Tidende, GAFFA DK, Dagsavisen og VG. Hennes siste singel «Young Dumb Foolish Girl» roterer nå på topp 25-listen på radio.

Anmeldelser “The Long Way Home” (EP):
5/6 – Aftenposten – Stilsikker pop skapt med smarte grep og for lang varighet
5/6 – Dagsavisen – Stor Stemme, fortsatt stor fremtid
5/6 – Gaffa DK – Klart en af de stærkeste debuter fra Skandinavien i 2021
Dagens Næringsliv – God og funky debut

Anmeldelser “Yound Dumb Foolish Girl”:
5/6 – VG – En av de mest interessante nye vokalene

Anmeldelser “Carry You Home”:
5/6 – VG – Hennes unike stemmeprakt bygger opp en ganske enkel låt til noe mye større enn seg selv
P3 – En gripende og altoppslukende låt-opplevelse
BT – Ståpels, tårer i øyekroken og bakoversveis på en og samme tid

Live-anmeldelser by:Larm 2020:
5/6 – BT – Noe stort på gang for Kamara
Dagsavisen – Overgikk virkelig alle forventinger
6/6 – BA – Se henne på Bergenfest i sommer!
Gaffa – Det er knapt en stillestående fot å se på Rockefeller
Bands of Tomorrow – Der var ingen på spillestedet BLÅ, som gik skuffede derfra – tværtimod var jeg (og alle andre) overbevist om, at man netop havde været vidne til et af Nordens næste store stjerneskud.

SOSIALE MEDIER

BOOKING