PRESSEMATERIALE

  • Pressebilder
  • Konsertopptak
  • Artist bio (PDF)

RAZIKA

Kort forklart, Razika er Norges The Clash, fra Møhlenpris i Bergen. Kjent for årevis med kontinuerlig turnering på alt av klubber, festivaler og skoler (Rikskonsertene og den Kulturelle Skolesekken), har de blitt et av landets tighteste band. De opptrer i en uimotståelig smeltedigel av ska, pop, punk og reggae, sterkt påvirket av de bergensbaserte bandene The Aller Værste, Gjennomslag og Program 81/82 og Alle Tiders Duster.

Høsten 2016 til vinter 2017 feiret Razika 10 år med en jubileumsturne som endte med å selge ut både dobbeltkonsert på Parkteatret og også selveste USF Røkeriet i Bergen (1300 kap).

Razika ble signert på Smalltown Supersound høsten 2010, og i mai 2011 kom debutalbumet Program 91, som ble godt mottatt i Norge og utlandet. Både The New York Times, NME og The Guardian ga albumet rosende omtaler.

Bandet har det siste året jobbet sammen med superprodusentene Fredrik Vogsborg (Casiokids, The Megaphonic Thrift, Silja Sol), Matias Tellez og Even Kjelby (Great News) for det som blir deres beste album så langt. Det slippes høsten 2018.